Pepř černý patří mezi celosvětově nejrozšířenější koření. Sušené bobule jsou plodem pepřovníku černého, popínavé rostliny. Dnes se pěstuje v mnoha tropických oblastech. Pepř má...
Pepř černý patří mezi celosvětově nejrozšířenější koření. Sušené bobule jsou plodem pepřovníku černého, popínavé rostliny. Dnes se pěstuje v mnoha tropických oblastech. Pepř má...
Sladká paprika má výrazně kořeněnou a nasládlou chuť, příjemné aroma a nádherně sytě červenou barvu. Tvoří základ celé řady kořenicích směsí. Získává se ze zralých paprikových...
Majoránka je bylinka s jemně kořennou, sladší vůní i chutí. Majoránku si cenili již staří Egypťané, Řekové a Římané. Jako koření se používá majoránka drhnutá, což je směs listů...
Kmín kořenný (Carum carvi) je jedním z nejstarších koření u nás i ve světě.Roste planě na lukách, mezích a pastvinách po celé Evropě, severní Africe a přední...
Díky své univerzálnosti je pepř pravou hvězdou mezi kořením a pro svoji výraznou a pikantní chuť je oblíben na celém světě. Zvláště jemně mletý, černý pepř KOTÁNYI propůjčí...
Černý pepř předá Vašim pokrmům pikantní ostrost, zvláště pak, když je po celou dobu vařen spolu s pokrmem. Aroma černého Kotányi pepře se plně uplatní když je čerstvě umletý....
Šetrně mletý bílý pepř se vyznačuje mírnou a čistou ostrostí. Každému pokrmu propůjčí nádech své aromatické chuti a kořenité vůně. S bílým pepřem KOTÁNYI vždy dosáhnete dokonalé...
Do sladké papriky KOTÁNYI vybíráme pouze dokonale zralé paprikové lusky. Díky své intenzivní barvě, příjemnému ovocnému a pikantnímu aroma a vyvážené chuti sladká paprika...
Libeček se vyznačuje intenzivní vůní připomínající celer a kořenovou zeleninu. Je známý též pod označením zahradní magi. Drhnutý libeček KOTÁNYI je připravován šetrným sušením...
Badyán je jedno z mála koření čínské kuchyně, které u nás zdomácnělo. Tato nepravidelná osmicípá hvězda je plodem stálezeleného stromu z čeledi magnoliovitých. Vůně i chuť jsou...
Skořice celá Avokádo má velice aromatickou, sladko-pikantní a lehce štiplavou chuť. Skořice je v kuchyni oblíbeným kořením především při přípravě dezertů a horkých...
Skořice celá Avokádo má velice aromatickou, sladko-pikantní a lehce štiplavou chuť. Skořice je v kuchyni oblíbeným kořením především při přípravě dezertů a horkých...
Pepř je nejpoužívanějším kořením světa. Je nepostradatelným kořením každé domácnosti. Přidává se vždy až na konci vaření, jelikož při vaření ztrácí svou chuť a aroma. Aroma...
Pepř je nejpoužívanějším kořením světa. Je nepostradatelným kořením každé domácnosti. Přidává se vždy až na konci vaření, jelikož při vaření ztrácí svou chuť a aroma. Aroma...
Sladká paprika je sytě červená, aromatická a má sladkou či nepatrně nahořklou či pálivou chuť. Sladká paprika je v kuchyni oblíbená a často používaná. Nejvíce se využívá k...
Oregáno je bylinka často používána v italské, španělské či mexické kuchyně. Nepostradatelná bylinka do rajčatových omáček, k ochucení masových pokrmů, dušené zeleniny nebo ryb....
Muškátový ořech používaly již naše babičky a i nadále je velmi vyhledávaný zejména gurmány a milovníky exotické kuchyně. Muškátový oříšek má vysoce aromatickou, nahořkle...
Majoránka je oblíbené koření nejen české, ale i evropské kuchyně. Bramborák nebo bramborovou polévku bychom si bez majoránky dokázali těžko představit. V kuchyni používáme...
Bobkový list má velmi příjemnou kořenitou chuť, nahořklou s citrusovými tóny. Hořkost během sušení ztrácí. Je nepostradatelnou součástí klasických omáček či vývarů. Je velice...
Kmín mletý má výraznou příjemnou vůni a dodává intenzivní chuť připravovaným pokrmům. Skvěle se hodí do pokrmů studené kuchyně, jako jsou pomazánky, sýry nebo saláty. Kmín má...